Friday, December 31, 2010

selamat tinggal 2010

Posted by Putera Helmei at 6:54 PM 2 comments Links to this post
Pada masa catatan ini dibuat ada lebih kurang 5 jam untuk melangkah ke tahun 2011...perasaan di hati bercampur gaul...sedih... sebak...gembira...semua ada..tapi perasaan sebak lebih menguasai diri...bagi yang mengenali dan sentiasa ada di samping ku terutama keluarga dan rakan ribuan terima kasih di atas semangat yg kalian berikan...

setelah melakukan operation buat kali pertama pada 15 February 2008 sewaktu usia si kecil lebih kurang 4 bulan di dalam kandungan...dugaan sekali melanda bila ujian darah yang dibuat positif penyakit itu menyerang kembali...Ya Allah dugaan apa lagi yang kau berikan kepada hamba Mu ini...tapi aku kena tabah dan kuat demi anak2ku...

Dengan diiringi doa keluarga dan sahabat handai selamat sudah segalanya...

Doa dan harapan semoga 2011 menjanjikan sesuatu yang lebih membahagiakan...Ya Allah....amin....




Friday, December 24, 2010

saya dah selamat.....

Posted by Putera Helmei at 9:51 PM 2 comments Links to this post
dah kuar spital tp malas nak donload gambar yg just beberapa keping...

dah sihat?...mana leh sihat terus amik masa sikit nak back to normal hormon ni....harap2 sihat teruslah...ingat best ker dok spital..huhu..

otak still zero walau dah out spital seminggu...xde idea nak nulis skang just tekan2 campur ngarut2..nak bg info kat kengkawan saya dah kuar spital...operation berjaya...huyey...result..doctor ckp if org kat makmal tu x layan 'muka buku' (facebook) lebih2 so x sampai sebulan dapatlah..

kepada yang mendoakan tuk saya tima kasih semua...

p/s-bila saya dah rajin saya donload gambar leher saya yg kena sembelih ngan doctor tu yek...tata..


Sunday, December 12, 2010

menghitung masa

Posted by Putera Helmei at 6:10 PM 2 comments Links to this post
Dari celik mata dok tengok jam...tik... tok..tik...tok..kenapalah hari ni cepat sangat berlalu...adoilah ..doc boleh tak kalau saya x nak masuk ward...pagi nak operate saya dtg pas habis saya balik umah...dah surelah doctor akan menjawap dengan senyuman sampai telinga..."awak dah buang tebiat...ingat nak bersunat ke..boleh suka2 awak?"

Bukannya apa perasaan nak tinggalkan anak2 tu yg membuatkan hati ini di landa gundah gulana..nak operate pun takut gak tp tu boleh fikir mlm sebelum tu..ni esok dah kena admit cam no ni...kesian anak2 ibu...berbakul pesanan buat si abang...jangan nakal...jangan buat adik..kena jaga adik...jangan lawan ckp abah..kalau abah suruh tido...kena tido (masalah anak2 kul 1-2 pagi baru dorg tido)...sian encik husben..

Barang dah packing (cam nak pegi piknik jer)..sbb sok pagi pas subuh en.husben dah kena hantar pg sepital..sebabnya kebetulan sok en husben kena lapor diri kat tmpt keje baru...makanya sesubuh hari jugalah kena antar anak2 ke baby sitter...alahai anak ibu...

Semoga semuanya berjalan lancar...harap2 kali ini semuanya akan dicantas dan tak tumbuh baliklah engkau wahai penyakit...

p/s-please pray for me on 15hb Dec..



Saturday, December 11, 2010

pre-warded 02/12/2010 @ Hospital Putrajaya

Posted by Putera Helmei at 6:58 PM 4 comments Links to this post


02/12/2010 - 1pm to 5pm





adoilah




cucuk lagi



iv pemadronate (kalau x salah eja)


p/s:-13hb Dec warded 15hb Dec operation...please pray for me...

kesian anak2 ibu bakal kena tinggal...jangan nakal kena tinggal ngan abah ye...sian abah..


Monday, November 29, 2010

stock clearance

Posted by Putera Helmei at 1:01 PM 0 comments Links to this post

KPF-001
belang coklat/biru hijau
size:4 meter
material tebal-kain jenis jatuh, tak perlu lining
Harga:RM50.00 (plus postage)
Status: ada lagi



KPF-002
bunga merah-latar pink/purple
size:4 meter
Material nipis perlu lining
Harga:RM50.00 (plus postage)
Status: ada lagi



KPF-003
bunga hijau coklat
size:4 meter
material tebal-kain jenis jatuh, tak perlu lining
Harga:RM50.00 (plus postage)
Status: ada lagi



KPF-004
bunga coklat-latar kuning/pink
size:4 meter
Material nipis perlu lining
Harga:RM50.00 (plus postage)
Status: ada lagi



KPF-005
bunga biru-latar kuning/hijau
size:4 meter
Material nipis perlu lining
Harga:RM50.00 (plus postage)
Status: sudah diclearkan..



KPF-006
bunga biru-hijau
size:4 meter
Material nipis perlu lining
Harga:RM50.00 (plus postage)
Status: ada lagi



p/s-berminat sila mesej saya...


Tuesday, November 9, 2010

pad herbal - banyak kegunaannya untuk seisi keluarga

Posted by Putera Helmei at 2:44 PM 0 comments Links to this post

FC BIO SANITARY PAD – AVAIL BEAUTY

Tuala wanita berherba Fc Bio Sanitary Pad-Avail Beauty adalah tuala wanita dengan rumusan herba asli,bersih,semulajadi dan sebagai pelindung yang istimewa dan selesa digunakan.Produk berpaten 20 tahun dan diinsurankan sebanyak RM3 juta 100% dilindungi kapas, tidak mengandungi floresen,agen peluntur berklorin,dioksin dan bahan merbahaya lain.Nilai pHnya yang neutral membantu dan membolehkan apa jua jenis kulit terutama kulit yang sensitif menggunakannya tanpa ragu-ragu.


 Aplikasi Pad Biasa
• Merawat/mencegah senggugut, keputihan/kekuningan/kegatalan faraj/vagina
• Merawat, mengurangkan bau darah haid dan beri keselesaan
• Merawat dan mencegah buasir
• Mengeluarkan darah beku dalam rahim (sangat sesuai untuk wanita selepas bersalin/keguguran)
• Merawat jangkitan kuman pada faraj,pundi kencing/usus besar
• Mengawal atur kitaran haid
• Menguat,mengecut dan menyuburkan rahim
• Menghilangkan kepanasan badan, serta buang angin dalam perut
• Menghilangkan sakit sendi,pinggang dan otot terutama ketika haid
• Mencegah dari risiko kanser wanita seperti kanser rahim, servik, ovary, endemetriosis, fibroid, sist, payudara
• Kesukaran mengandung akibat masalah peranakan
• Melancarkan peredaran darah
• Masalah kencing tak lawas
• Sembelit
• Sebagai antiseptic menyembuhkan luka bersalin
• Menghindar dari meroyan/ bentan



 Kegunaan lain (direnjis air dan tampal pada tempat sakit)
• Sakit pinggang,lutut,bahu,sendi
• Sakit kepala/tengkuk (letak
dalam anak tudung/topi keledar)
• Sakit tapak kaki akibat berdiri
lama, berjalan atau bisa akibat
gout-pakai di dalam kasut
• Mencegah rambut berbau dan
rambut gugur (pakai di dalam anak
tudung atau topi keledar)
• Sebagai pelapik muka akibat
mabuk laut atau kenderaan
• Mask mata akibat kelesuan,
selaput, katarak mata
• Luka, kurap, kayap, jerawat
• Merawat penyakit kulit, gatal-gatal
• Melecur akibat terkena air panas
• Sakit gusi/gigi
• Demam,batuk,asma,,sesak nafas-
tampal pada dada/dahi
• Kembung perut / angin bayi dan
dewasa-Tampal pada pusat
• Resdung, selsema & hidung
tersumbat-dihidu pada hidung (tak
perlu basahkan)
• Pewangi-letak dalam kasut/ almari /
peti sejuk
• Pakai dalam pampers kecacingan /
angin pasang/ruam
• Demam kuning-letak di ari-ari
• Kencing tak lawas


untuk lebih info klik disini


Tuesday, November 2, 2010

tolong...blogku dah ada spider....

Posted by Putera Helmei at 7:21 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Wah blog saya dah ada spider...toing...toing...lompat2 si spider tu...perli saya ekkk...spider?..nampak sangat lama dah x update n3...x blog walking...windu nya nak tau citer korang...

Bezes sungguh skang ni...nak sampai ujung tahun dah nak audit...keje kilang manufacturing adminnya penuh dengan drawing yg busuk masam ngan segala DNA mesin...ada minyaklah...ada darah org cederalah...wah nampak cam ganazzzzz jer kilang saya ni...ganaz x ganaz sangatlah kalau bebudak admin masuk production sehari 3-4 kali pas tu masuk balik admin kena top up minyak wangi setengah botol kalau tak bau besi...busyuknya...x baeekkkk tau...dari situlah saya dapat gaji..

last week saturday saya dah bergelumang ngan lebih seribu dwg yg perlu di filling...mak ai berapa tahun x buat filling ni?...pemalas...bukan pemalas tp skang admin x cukup kaki tangan,mata telinga...ni lah jadinya bila nak audit..huwaaaaa...ada sesap ngah cari keje...mehlah datang tolong saya wat filling...

dah lah dulu nak sambung wat kijer...sok my boss masuk tengok meja x clear lagi harus kena tanya.."OT banyak2 u buat apa"..(sambil cekak pinggang)...dia x baca punyalah blog ni sbb tu berani tulis...hahaha...

salam sayang...huhu...korang sayang saya ker...



p/s-ingat nak tunjuk kat korang drawing yg penuh DNA mesin ngan DNA org tu tp cable plak tertinggal...sok lah saya masukkan..



Tuesday, October 19, 2010

alahai di saat duitku tengah nazak

Posted by Putera Helmei at 3:46 PM 0 comments Links to this post






huwaaaa....rasa nak nangis..kenapalah di saat ni kau muncul sungguh aku masih belum bersedia untuk bertemu denganmu...walau bebulan sudah aku menanti tapi dengan satu harapan biarlah masa dan ketika yg aku dah cukup bersedia....bukan sekarang...bukan...oh tidak

katakan ini mimpi belaka...adakah aku terpaksa berjumpa juga dengan "kawanku" untuk membuat persediaan untuk bertemu denganmu...mungkin itulah yang sebaiknya supaya aku tidak menyesal berbulan2 kerana melepaskan peluang berharga untuk bertemu dengan dirimu yg memang aku nantikan...


p/s: minat nyer pasal terpaksalah beb...kalau korang xnak jadi macam saya ape kata korang sewa je kat saya...x payah beli...biar saya je yg beli...jenguklah





Monday, October 18, 2010

Bila anak daraku main kereta control…

Posted by Putera Helmei at 4:07 PM 0 comments Links to this post





Sabtu lepas 16/10/10 mr hubby belikan kereta control untuk anak sulong (yang untuk kesekian kalinya dah x terkira berapa banyak dah jahanam)…dengan hepi dan xcited dia main sampai x perasan si adik dah tergolek2 kat lantai nak main gak keta tu…tapi si abang buat “dunno “ je…saya dan suami dah mcm nak pekak telinga dengar si adik menangis + memekik…suara teramatlah nyaring kalah Ning Baizura…..saya dan mr hubby sehabis idea memujuk kedua2nya berkongsi…x makan saman sungguh adik ngan abang ni..
Akhirnya terpaksalah mr hubby pg kedai beli lagi satu keta control untuk si adik…nak bg si adik diam saya pujuk si abang ikut mr hubby tp kn tinngalkan keta kat umah…pujuk punya pujuk abang setuju ikut dengan syarat saya simpankan keta dia jangan bg adik…saya iakan saja…elok je mr hubby dan si abang pegi saya terus bagi si adik keta control abang…terus senyap sunyi rumah tiada lg suara soprano yg keluar dr mulut adik…
aduhai anak perempuanku bg anak patung dia jeling2 jer..kalau mainpun x sampai 5 minit…permainan budak lelaki gak yang dia nak…ikut perangai sapelah adik ni…salah ibu mengandung ker? Ialah kot…dalam hati itulah padahnya kalau kecik2 perangai mcm lelaki…bayangkan setakat guli, daun terup kecik2 tu pejam mata jer saya main..apa saja permainan lelaki yg saya x main masa kecik2 (ada gak yg x main mcm cr burung x kose nak ikut) ....panjak pokok semua joint…sian mak ngan abah pening memikirkan perangai anak perempuannya sorg ni…sekarang giliran saya pula….nak ckp apa lagi…tak pe lah dik…ibu tau bila dah besar nnt adik akan jadi seorg wanita yg lemah lembut punyalah mcm ibu…






P/s:lemah lembut ker ibu adik ni?????



Thursday, October 7, 2010

promotion

Posted by Putera Helmei at 9:01 AM 0 comments Links to this post
(gee....curik gambar cake ko yek)

salam semua...

promotion di bulan october?...sempena apa plak...?
memang susah nak g shopping di bulan october mana d banyak tmpt buat jualan murah....membeli belah tingkap (window shopping) bolehlah....

tp bila jenguk2 kat blog memember... aiks kawanku Puan Roziah (Ratahtuli Degalin's Cup) buat promotionlah...tp ni khas untuk org2 tertentu j...kengkawan yang nak melangkah ke alam baru (gerbang perkahwinan) terutamanya silalah rebut peluang ni...almaklumlah dah nak sampai musim kawin (cuti sekolah) ramailah yg cari2 baker-baker...nak tempah kek 5-6 tingkat, cup cake comel,kiut miut boleh letak gambar korg ngan tunang (yelah kan belum nikah lg)..

saya dah tolong carikan baker tuk korng2 mehlah jenguk sini
yang nak sambut besday anak2 pun boleh gak...tempahlah cup cake yg ada gambar upin ipin tu...alahai comelnya sayang nak makan..

p/s: yg nak order cup cake comel untuk saya sebagai tanda persahabatan blogger pun dialu2 kan...ahaks



Tuesday, October 5, 2010

nina bagi saya AWARD'S RAYA...

Posted by Putera Helmei at 1:33 PM 0 comments Links to this post


sempat-sempat lagi ni nak ckp tima kasih kat nina sbb kasi awards kat saya..

mehlah baca jawapan saya plak..

Kalau balik raye rumah sapekah yang anda akan balik?
-turn husband dulu seromban…pas tu meluncur ke perak

Juadah apekah yang dihidangkan pada hari pertama Raya anda?
-omak mentuo den idang ketupat ngan kuah kacang + daging..

Pakaian anda dipagi raye?
-baju kurong Pahang

Anda pergi sembahyang raye tak?
- x pg pun tahun nih..

Masa salam dan mohon maaf dgn mak ayah, ape yg anda cakap?
-mahapkan salap silap halalkan makan minum minum

Brape byk duit raye yg anda selalu dapat?
-tukar soalan sendiri leh tak…berapa banyak duit raya yg selalu bebudak dapat dr saya…sehinggit…hahaha

Ape tema baju raye korang tahun ni?
-warna warni

Ape perkara yg korang suke mase hari raye?
-mari mengucah makanan

Siapa insan yg anda ingin mintak maaf sgt? Kenape?
-husband, mak,abah,mak mentua,pak mentua

Klu nk RAYA AWARD'S, kenelah tag kawan2 kamu juge..senaraikan
-sempat lg nak bg RAYA AWARD’S …ada lebih kurang 3 hari lg Syawal ni…

Saya bagi kat korang2 gaklah..


http://ratahtuli.blogspot.com/
http://fizandanfamili.blogspot.com/
http://books-2u.blogspot.com/


clap...clap...clap...clap...


Monday, October 4, 2010

hai lah adik...

Posted by Putera Helmei at 3:14 PM 0 comments Links to this post

bila adikku mula menulis..

izinkan ku pergi

kau teman ku
kau keluarga ku
kau jugalah buah hati ku
keluargaku...
saudaraku...
kawan-kawan....
aku ketawa kau di sisi
aku menangis apatah lagi
panas terik kita sama2 terkena
hujan basah pon kita redah bersama
aku di sini hanya menyepi
sekadar menumpang apa yg di beri
roh dan jasad xkan abadi
jika sudah takdir ilahi
aku meminta diri
izinkan ku pergi

by: azharul azlan anwar


Thursday, September 30, 2010

demam

Posted by Putera Helmei at 1:00 PM 2 comments Links to this post
dua malam lepas saya demam..badan sakit,berbisa rasa sendi2...nak bangun pun x larat anak yg kecik dtg baring kat sebelah nak selimut gak sama2 saya.tak lama pas tu si sulong plak datang..."mak nape?,demam ye..." bertanya sambil betulkan selimut saya..

nak kena rehat ni...dah makan ubat ker..dia tanya lagi...saya angguk jer tak larat nak jawab...sambil peluk saya dia sambung mak kena minum air banyak2..makan nasik yer..nnt barulah sihat...saya geleng jer xnak..

mana boleh tak makan nnt sakit perut nnt susah nak sihat...aduhai anak rs nak sembuh demam masa tu gak...saya teringat semua tu saya buat dan tanya masa dia demam...dia ingat apa yg saya buat pada dia...sejuk rasa hati...si adik dr td angguk jer..mcmlah faham apa yg si abang ckp...mcm tu lah anak2 kalau kita jaga dan layan diorg baik2 mcm tu gak dorg akan layan kita balik...

mlm esoknya saya kuatkan gak teman dorg walau x berapa nak ok...layan tgk tv..layan bersembang...sian smlm x layan dorg dahlah siang ibunya bz women mlm j ngan dorg

Tuesday, September 21, 2010

saya dah update...

Posted by Putera Helmei at 5:50 PM 8 comments Links to this post


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

hai saya dah update....kepada peminat-peminat fanatik novel...sudi2kan menjengah page saya...sudi2kanlah menyewa novel2 dengan saya...kepada yang nak jual novel2 yang dalam simpanan tu saya boleh pertimbangkan...emailkanlah list awak pada saya yer...




Tuesday, September 14, 2010

Salam Aidilfitri....

Posted by Putera Helmei at 3:03 PM 0 comments Links to this post
Salam Aidil Fitri.....

Berakhirnya Ramadhan yg penuh barakah...bertemu Syawal yang mulia...
Di sebalik kesibukan beraya + berkerja saya cuba luangkan masa untuk menyiapkan apa yang patut sebelum saya post kat blog ini...

Maaf...maaf... dan maaf....tunggu yer sedikit hari lagi akan penuhlah "book rental" saya dengan katalog buku yang akan saya sewakan kepada anda...mencuri2 masa abang dan adik tido (akibat keletihan bermain dan tak tido di siang hari) saya dengan tersengguk2 dan mata dah kelabu asap menaip dan mengambil gambar novel2 yang dah saya pilih bersesuaian dengan kehendak hati saya (ikutkan ada dekat 200 buah tp selected only sbb rasa tak sesuai)...

Tungguuuuuu



Salam Syawal

Friday, August 13, 2010

Ramadhan datang lagi...

Posted by Putera Helmei at 3:03 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum semua.....

dah berapa hari kita puasa Aina?...soalan saya kepada anak jiran saya....2 hari jawapnya sambil tersenyum..(semalam saya bertanya)...nasib Aina x jawap 3 kalau tak namanya Aina x puasa sbb x tau berapa hari dah puasa....hihihi....saja psiko dia sikit..

wah dah hari ketiga baru nak buat post pasal Ramadhan..x apa terlambat dari x ada langsung....Ramadhan akhirnya terubat rindu untuk bertemu mu...dapat menambah amal ibadah di bulan penuh barakah...

Tekat di hati tahun ni akan buat segala yg terbaik lebih dr tahun lepas...semoga x terkilan menunggu yg akan datang...seperti kebanyakan email yg diterima dr kawan2...bersyukur dan rebutlah peluang sehabis baik kerana takut ini Ramadhan terakhir kita dan kita x berpeluang bertemu Ramadhan lagi nanti...

Oleh itu marilah sama2 kita "TOP UP" apa yang kurang...dan...."ADD" apa yg sepatunya sebagai bekalan..


Thursday, July 29, 2010

Under Construction

Posted by Putera Helmei at 5:39 PM 0 comments Links to this post

Aduhai…melihat angka di ulat buku…..304….. membuatkan hati saya berkata-kata…siannya mereka-mereka itu masuk blog saya kosong jer…huhuhu…maaf yer semua..sepatutnya awal-awal lagi saya sudah postkan title ni …UNDER CONSTRUCTION

Kekangan masa (masa pulak disalahkan) membuatkan saya hanya sempat men”draft” je semua-semua yang sepatutnya saya post…macam ni ker nak meniaga?...tersentak dengan soalan kepada diri sendiri… inilah masalah saya tak berapa nak pandai bahagikan masa…masa yang Allah bagi dah cukup saja pandai-pandai cakap tak cukup masa…

Nampaknya lepas ini saya kena mendisiplinkan diri kalau nak maju seperti orang lain…saya dengan merendah hati minta maaf kepada semua kerana membuang masa melihat blog kosong ini buat sementara waktu…bila dah siap semuanya sudi-sudikanlah datang jenguk saya lagi yer…tak lupa juga sokonglah saya budak baru belajar ini dengan menyewa/membeli apa yang patut nanti…..hihihi….chow bedah….wah sungguh ge-girl….Assalamualaikum..









Monday, June 21, 2010

New Born

Posted by Putera Helmei at 7:35 PM 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Many thank to Puan Roziah (Gee dah tukar gelaran..) founder of ratahtuli.blogspot.com dengan berkat usahanya...(cewah)akhirnya blog ni dilahirkan...

walau masih kosong sahaja tp cukup menyeronokkan sebagai langkah pertama...baby born...dah berbulan nak buat tp sbb x tau maka kenalah tunggu org yg tau...

Alhamdulillah semoga langkah permulaan akan menjanjikan sesuatu yg memberansangkan...tunggu update seterusnya...mungkin akan masa untuk sempurna tp tanpa langkah pertama tiadalah langkah seterusnya...

doa dari semua amat saya harapkan...tunggu ye..apelah yg akan ada dlm blog ni lagi...semoga impian menjadi realiti...amin...





 

Shida Anwar Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates