Friday, December 31, 2010

selamat tinggal 2010

Posted by Helmei Rashid at 6:54 PM 2 comments Links to this post
Pada masa catatan ini dibuat ada lebih kurang 5 jam untuk melangkah ke tahun 2011...perasaan di hati bercampur gaul...sedih... sebak...gembira...semua ada..tapi perasaan sebak lebih menguasai diri...bagi yang mengenali dan sentiasa ada di samping ku terutama keluarga dan rakan ribuan terima kasih di atas semangat yg kalian berikan...

setelah melakukan operation buat kali pertama pada 15 February 2008 sewaktu usia si kecil lebih kurang 4 bulan di dalam kandungan...dugaan sekali melanda bila ujian darah yang dibuat positif penyakit itu menyerang kembali...Ya Allah dugaan apa lagi yang kau berikan kepada hamba Mu ini...tapi aku kena tabah dan kuat demi anak2ku...

Dengan diiringi doa keluarga dan sahabat handai selamat sudah segalanya...

Doa dan harapan semoga 2011 menjanjikan sesuatu yang lebih membahagiakan...Ya Allah....amin....




Friday, December 24, 2010

saya dah selamat.....

Posted by Helmei Rashid at 9:51 PM 2 comments Links to this post
dah kuar spital tp malas nak donload gambar yg just beberapa keping...

dah sihat?...mana leh sihat terus amik masa sikit nak back to normal hormon ni....harap2 sihat teruslah...ingat best ker dok spital..huhu..

otak still zero walau dah out spital seminggu...xde idea nak nulis skang just tekan2 campur ngarut2..nak bg info kat kengkawan saya dah kuar spital...operation berjaya...huyey...result..doctor ckp if org kat makmal tu x layan 'muka buku' (facebook) lebih2 so x sampai sebulan dapatlah..

kepada yang mendoakan tuk saya tima kasih semua...

p/s-bila saya dah rajin saya donload gambar leher saya yg kena sembelih ngan doctor tu yek...tata..


Sunday, December 12, 2010

menghitung masa

Posted by Helmei Rashid at 6:10 PM 2 comments Links to this post
Dari celik mata dok tengok jam...tik... tok..tik...tok..kenapalah hari ni cepat sangat berlalu...adoilah ..doc boleh tak kalau saya x nak masuk ward...pagi nak operate saya dtg pas habis saya balik umah...dah surelah doctor akan menjawap dengan senyuman sampai telinga..."awak dah buang tebiat...ingat nak bersunat ke..boleh suka2 awak?"

Bukannya apa perasaan nak tinggalkan anak2 tu yg membuatkan hati ini di landa gundah gulana..nak operate pun takut gak tp tu boleh fikir mlm sebelum tu..ni esok dah kena admit cam no ni...kesian anak2 ibu...berbakul pesanan buat si abang...jangan nakal...jangan buat adik..kena jaga adik...jangan lawan ckp abah..kalau abah suruh tido...kena tido (masalah anak2 kul 1-2 pagi baru dorg tido)...sian encik husben..

Barang dah packing (cam nak pegi piknik jer)..sbb sok pagi pas subuh en.husben dah kena hantar pg sepital..sebabnya kebetulan sok en husben kena lapor diri kat tmpt keje baru...makanya sesubuh hari jugalah kena antar anak2 ke baby sitter...alahai anak ibu...

Semoga semuanya berjalan lancar...harap2 kali ini semuanya akan dicantas dan tak tumbuh baliklah engkau wahai penyakit...

p/s-please pray for me on 15hb Dec..



Saturday, December 11, 2010

pre-warded 02/12/2010 @ Hospital Putrajaya

Posted by Helmei Rashid at 6:58 PM 4 comments Links to this post


02/12/2010 - 1pm to 5pm





adoilah




cucuk lagi



iv pemadronate (kalau x salah eja)


p/s:-13hb Dec warded 15hb Dec operation...please pray for me...

kesian anak2 ibu bakal kena tinggal...jangan nakal kena tinggal ngan abah ye...sian abah..


 

Shida Anwar Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates