Tuesday, October 19, 2010

alahai di saat duitku tengah nazak

Posted by Zul Helmei at 3:46 PM 0 comments Links to this post






huwaaaa....rasa nak nangis..kenapalah di saat ni kau muncul sungguh aku masih belum bersedia untuk bertemu denganmu...walau bebulan sudah aku menanti tapi dengan satu harapan biarlah masa dan ketika yg aku dah cukup bersedia....bukan sekarang...bukan...oh tidak

katakan ini mimpi belaka...adakah aku terpaksa berjumpa juga dengan "kawanku" untuk membuat persediaan untuk bertemu denganmu...mungkin itulah yang sebaiknya supaya aku tidak menyesal berbulan2 kerana melepaskan peluang berharga untuk bertemu dengan dirimu yg memang aku nantikan...


p/s: minat nyer pasal terpaksalah beb...kalau korang xnak jadi macam saya ape kata korang sewa je kat saya...x payah beli...biar saya je yg beli...jenguklah





Monday, October 18, 2010

Bila anak daraku main kereta control…

Posted by Zul Helmei at 4:07 PM 0 comments Links to this post





Sabtu lepas 16/10/10 mr hubby belikan kereta control untuk anak sulong (yang untuk kesekian kalinya dah x terkira berapa banyak dah jahanam)…dengan hepi dan xcited dia main sampai x perasan si adik dah tergolek2 kat lantai nak main gak keta tu…tapi si abang buat “dunno “ je…saya dan suami dah mcm nak pekak telinga dengar si adik menangis + memekik…suara teramatlah nyaring kalah Ning Baizura…..saya dan mr hubby sehabis idea memujuk kedua2nya berkongsi…x makan saman sungguh adik ngan abang ni..
Akhirnya terpaksalah mr hubby pg kedai beli lagi satu keta control untuk si adik…nak bg si adik diam saya pujuk si abang ikut mr hubby tp kn tinngalkan keta kat umah…pujuk punya pujuk abang setuju ikut dengan syarat saya simpankan keta dia jangan bg adik…saya iakan saja…elok je mr hubby dan si abang pegi saya terus bagi si adik keta control abang…terus senyap sunyi rumah tiada lg suara soprano yg keluar dr mulut adik…
aduhai anak perempuanku bg anak patung dia jeling2 jer..kalau mainpun x sampai 5 minit…permainan budak lelaki gak yang dia nak…ikut perangai sapelah adik ni…salah ibu mengandung ker? Ialah kot…dalam hati itulah padahnya kalau kecik2 perangai mcm lelaki…bayangkan setakat guli, daun terup kecik2 tu pejam mata jer saya main..apa saja permainan lelaki yg saya x main masa kecik2 (ada gak yg x main mcm cr burung x kose nak ikut) ....panjak pokok semua joint…sian mak ngan abah pening memikirkan perangai anak perempuannya sorg ni…sekarang giliran saya pula….nak ckp apa lagi…tak pe lah dik…ibu tau bila dah besar nnt adik akan jadi seorg wanita yg lemah lembut punyalah mcm ibu…






P/s:lemah lembut ker ibu adik ni?????



Thursday, October 7, 2010

promotion

Posted by Zul Helmei at 9:01 AM 0 comments Links to this post
(gee....curik gambar cake ko yek)

salam semua...

promotion di bulan october?...sempena apa plak...?
memang susah nak g shopping di bulan october mana d banyak tmpt buat jualan murah....membeli belah tingkap (window shopping) bolehlah....

tp bila jenguk2 kat blog memember... aiks kawanku Puan Roziah (Ratahtuli Degalin's Cup) buat promotionlah...tp ni khas untuk org2 tertentu j...kengkawan yang nak melangkah ke alam baru (gerbang perkahwinan) terutamanya silalah rebut peluang ni...almaklumlah dah nak sampai musim kawin (cuti sekolah) ramailah yg cari2 baker-baker...nak tempah kek 5-6 tingkat, cup cake comel,kiut miut boleh letak gambar korg ngan tunang (yelah kan belum nikah lg)..

saya dah tolong carikan baker tuk korng2 mehlah jenguk sini
yang nak sambut besday anak2 pun boleh gak...tempahlah cup cake yg ada gambar upin ipin tu...alahai comelnya sayang nak makan..

p/s: yg nak order cup cake comel untuk saya sebagai tanda persahabatan blogger pun dialu2 kan...ahaks



Tuesday, October 5, 2010

nina bagi saya AWARD'S RAYA...

Posted by Zul Helmei at 1:33 PM 0 comments Links to this post


sempat-sempat lagi ni nak ckp tima kasih kat nina sbb kasi awards kat saya..

mehlah baca jawapan saya plak..

Kalau balik raye rumah sapekah yang anda akan balik?
-turn husband dulu seromban…pas tu meluncur ke perak

Juadah apekah yang dihidangkan pada hari pertama Raya anda?
-omak mentuo den idang ketupat ngan kuah kacang + daging..

Pakaian anda dipagi raye?
-baju kurong Pahang

Anda pergi sembahyang raye tak?
- x pg pun tahun nih..

Masa salam dan mohon maaf dgn mak ayah, ape yg anda cakap?
-mahapkan salap silap halalkan makan minum minum

Brape byk duit raye yg anda selalu dapat?
-tukar soalan sendiri leh tak…berapa banyak duit raya yg selalu bebudak dapat dr saya…sehinggit…hahaha

Ape tema baju raye korang tahun ni?
-warna warni

Ape perkara yg korang suke mase hari raye?
-mari mengucah makanan

Siapa insan yg anda ingin mintak maaf sgt? Kenape?
-husband, mak,abah,mak mentua,pak mentua

Klu nk RAYA AWARD'S, kenelah tag kawan2 kamu juge..senaraikan
-sempat lg nak bg RAYA AWARD’S …ada lebih kurang 3 hari lg Syawal ni…

Saya bagi kat korang2 gaklah..


http://ratahtuli.blogspot.com/
http://fizandanfamili.blogspot.com/
http://books-2u.blogspot.com/


clap...clap...clap...clap...


Monday, October 4, 2010

hai lah adik...

Posted by Zul Helmei at 3:14 PM 0 comments Links to this post

bila adikku mula menulis..

izinkan ku pergi

kau teman ku
kau keluarga ku
kau jugalah buah hati ku
keluargaku...
saudaraku...
kawan-kawan....
aku ketawa kau di sisi
aku menangis apatah lagi
panas terik kita sama2 terkena
hujan basah pon kita redah bersama
aku di sini hanya menyepi
sekadar menumpang apa yg di beri
roh dan jasad xkan abadi
jika sudah takdir ilahi
aku meminta diri
izinkan ku pergi

by: azharul azlan anwar


 

Shida Anwar Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates