Asslamualaikum dan slaam sejahtera..
Dah lama sangat hutang ngan si kembo kat KBU...minta hampun ye Adish Shida..kembo kome ni datang mood malas yang teramat campor pulak tahap pelupa yang maha tinggi...ni khas untuk kembo dan juga mengkome-mengkome semua...ops terlupa adik sorang ni pun nak gak..sila ye adik..

sumber: pandan pusat bekalan bakeri
Jelly Kelapa
1-sebungkus serbuk jelly kelapa
2-2 biji air kelapa muda (1200ml)
3-3000ml air
4-200 gram gula pasir (nak manis tambah lagi, tapi tak perlu manis2..nanti kencing manis..)
5-isi kelapa muda
6-perasa pandan (nak best letak daun pandan)
Cara-caranya
Masakkan air, air kelapa muda bersama serbuk jelly dan gula sehingga mendidih.
Setelah mendidih masukkan isi kelapa muda dan biar seketika
Masukkan daun pandan/perasa pandan.
Tutup api..tuang kan senua bahan2 ke dalam acuan yang sesuai dan sejukkan di dalam peti ais..
11 comments:
NANTI KEMBAQ CUBA
akak, kat area rumah ruzz ada orang jual..memang sedapppp wooo....
# terus teringin! mencik akak! mencikkkk :)
nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!! yang betul2!!
sedap wooooo~~ bila nak cuba buat sendiri ntah.
mmg sedap lau dimakan waktu panas.. klo kt kmpung sy singgit je, besau lak tu... kt kl, melaka mahal..
@adish shida
cuba..jangan x cuba ye.
@Ruzzezanie
mintak hampun...larikkkkkk
@sunah
Kalau dekat akak dah buatkan ..makan ramai2..
@Miss Pikon
senang je..nnt cuba tau
@niena
kat kg banyak kelapa..kat kl ni kelapa muda sebiji dah RM.250..hihi
sedap dimakan dikala cuaca panas
blup jelly ni mmg sedap nak2 akak yg buat :P
200 gram pasir - gula pasir... hehehe
akak! nnt sy mai umah akak, nak tapu benda nih.. hehehe.. boleh kan
makan time sejuk2,, time cuaca panas.. heavennnn.. :D
tekak ku sudah meminta-memintaaaaaa T_T
Post a Comment