Monday, February 7, 2011

ignore

Posted by Helmei Rashid at 10:20 AM
cuba mempraktikkan perkataan "ignore" atau dalam bahasa melayunya mengikut kamus dwibahasa Oxford Fajar "sisih,abai,tidak hirau,tidak peduli,tidak endah" dalam kehidupan sehari-hari...wah macam orang putus asa..atau putus cinta..tidak..noktah..

bukan putus asa..atau putus cinta tidak juga cuba jadi kera sumbang..tapi dalam sesetengah keadaan "ignore" amat penting untuk dipraktikkan demi menjaga hati kita sendiri..kalau bukan kita sendiri siapa lagi yang nak jaga hati kita..aduhai ayat mungkin kau orang tidak faham..maaflah BM dulu tak pernah dapat A1 walau novel dalam simpanan ku setinggi awan...

sudahlah shida berhenti mengarut...tolong siapkan kerja secepat mungkin..bukankah status kau pagi ni "bertugas...note untuk diri sendiri...settlekan pending sebanyak mungkin this week.."...nak ketawa sendiri..

p/s-cuti lama buat aku bengong..mak nak cuti lagi boleh tak..sanggup tak abah beli beras banyak2..

2 comments:

So Shy Lady on February 7, 2011 at 7:27 PM said...

kalau hati sekuat batu takpe...ignore je...

tapi mcm akak, hati rapuh always need shoulder 2 cry on..heheh

shida anwar on February 7, 2011 at 10:20 PM said...

@So Shy Lady
samalah kak..kadang ckp jer nak ignore tapi mata dok berkaca-kaca..

 

Shida Anwar Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates